Gyakran ismételt kérdések

Pontosan hol található a szalon?
Szalonunk Csepel egyik legkönnyebben megközelíthető főútján, a Kossuth Lajos utca 116 szám alatt lévő 10 emeletes ház földszintjén található. A kis postával és a Víztoronnyal szemben található első házsor 3. lépcsőháza az SZTK felől. Kapucsengőnk a 65-ös. Kérjük, hogy a parkoló felőli oldalról csengessen, azon az oldalon az ablakunkon látható szalonunk neve.

Hogyan lehet időpontot egyeztetni?
Legegyszerűbb és leggyorsabb módja az időpontfoglalásnak a weblapon lévő online foglalón keresztül történő időpontfoglalás. Ezen kívül lehetőség van telefonon a központi telefonszámunkon (06303702748) időpontot kérni. Mivel szalonunkban nincs recepció, ezért a telefont sok esetben nem tudjuk felvenni. Amint lehetőségünk nyílik rá, 1-5 órán belül mindenkit visszahívunk. Keressenek minket közösségi oldalakon is! Facebook oldalunkat Masszázs Csepelen- Tavirózsa Masszázsszalon néven találhatják meg, ahol minden héten kiírjuk szabad időpontjainkat naponta többször frissítve.

Mi a különbség masszőr és gyógymasszőr között?
A gyógymasszőrök rendszerint 2 éves OKJ-s képzési rendszerben sok elméleti és gyakorlati tananyaggal sajátítják el a gyógymasszőri szakmát. Képzésük során többnyire betegekkel foglalkoznak, szigorú anatómiai vizsgákon vesznek részt, ismerik a latin kifejezéseket (orvosi latin) és belátást nyernek az ún. klinikumokba (reumatológia, orthopedia, belgyógyászat, neurológia, stb). A tévhitekkel ellentétben nem diagnosztizálnak, hiszen nem orvosok. Ezzel egyidejűleg javaslatot tudnak tenni azzal kapcsolatban, hogy az ember milyen szakembert keressen fel és milyen jellegű lehet az adott panasza. A masszőrök ezzel ellentétben csupán pár napos, hetes, max. hónapos tanfolyamon vesznek részt, csekély anatómiai oktatással és alapszintű gyakorlattal. Éppen ezért a masszőrök csak egészséges embereket masszírozhatnak.

Mi a különbség a svédmasszázs, a frissítő masszázs és a gyógymasszázs között?
Tulajdonképpen a köznyelvben e 3 masszázs elnevezés teljesen ugyanazt jelenti, hiszen mind a 3 ugyanazokból a fogásokból áll. A különbség talán az, hogy a frissítő masszázs olyan svédmasszázs, melyet masszőrök és gyógymasszőrök egyaránt végeznek. A gyógymasszázs olyan svédmasszázs, melyet gyógyító céllal gyógymasszőrök végeznek. Szakmai szemmel nézve a gyógymasszázs olyan speciális svédmasszázs fogásokból álló masszázs, mely testünk szelvényezettségét, reflexzónáit kihasználva hat belső szerveinkre, ilyen például a szegmentmasszázs vagy a kötőszöveti masszázs. Utóbbiakat rendkívül kevés gyógymasszőr végzi.

Miért nincs feltüntetve szalonunk a kaputelefonos névlistán?
Mivel szalonunkban nincs recepció, ezáltal személyes időpontegyeztetésre sincs lehetőség. Vendégeink előre egyeztetett időpontokban, a megfelelő információkkal ellátva érkeznek, hogy a masszázs során relaxálhassanak. Pihenésüket esetlegesen a kaputelefon megzavarhatja, ezért nem írjuk ki a névlistára.

Lehet-e egészségpénztári kártyával, SZÉP kártyával illetve bankkártyával fizetni?
Szalonunkban kizárólag készpénzt áll módunkban elfogadni.

Ki számít törzsvendégnek illetve nyugdíjasnak?
Törzsvendég minden olyan Vendég, aki legalább havi szinten, minimum fél éve igénybe veszi szolgáltatásainkat és nem hagy ki egy alkalmat sem fél évnél hosszabb ideig. Nyugdíjasnak számít az a Vendég, aki már nem dolgozik vagy rokkantnyugdíjas.

Rendelkezik-e szalonunk zuhanyzóval és wc helyiséggel?
Wc helyiséggel rendelkezünk, de zuhanyzási lehetőség sajnos nincs.

Meddig felhasználható az ajándékutalvány és a bérlet?
 Az 1 alkalmas ajándékutalványok 1 hónapig, a 3 alkalmas bérletek 2 hónapig, míg a 6 alkalmas bérletek 4 hónapig a vásárlástól számítva érvényesek. Indokolt esetben (pl. betegség, időpont sikertelen foglalása) mindhárom kártya a lejárat előtt 1 hónapig meghosszabbítható.
Ajánlott e ugyanazon a napon többféle masszázst igénybe venni?
Kombinált masszázsainkat leginkább egészséges, fiatalabb Vendégeinknek ajánljuk, különösen a testmasszázs és talpmasszázs kombinációkat, hiszen ezek hatásait egyesítve meglehetősen kimerítőek lehetnek szervezetünkre. Masszázs után mindig ajánlott pihenni és sok folyadékot fogyasztani. A nyirokmasszázs egy napon semelyik más masszázsfajtával nem kombinálható, ugyanis eltérő hatásuk révén "összezavarhatják" testünk reakcióit.

Milyen rendszerességgel ajánlott masszíroztatni?
Erre a kérdésre a válasz nagyon egyénre szabott. Általában minden embernek, aki nem rendelkezik ellenjavallatokkal, havonta érdemes masszázsra járni. Ezentúl a mai rohanöó, stresszes világban sokunk teste és lelke egyaránt két hetente vagy akár hetente is igényli a masszázst. Első alkalomkor ajánlott megkérdezni gyógymasszőreinket, hogy egyénhez mérten milyen rendszerességet ajánlanak.

Kinek ajánlott és kinek ellenjavallott a masszázs?
A válasz a masszázsfajták menüpontban alul olvasható részletesen!

Kinek javasolt a nyirokmasszázs?

Elsősorban nyirokproblémákkal, ödémával, lábdagadással küzdő betegeknek, illetve diéta kiegészítéseként a szervezetben felgyülemlett méreganyagok távozásának elősegítésére alkalmazzuk. Pajzsmirigy túlműködés esetén ellenjavallott!

Mire jó és hogyan hat az alakformáló cellulitmasszázs?
Fogyni vágyó Vendégeinknek, illetve alakformálás céljából érdemes kipróbálni. Alapvető célja a szervezetben felgyülemlett víz és méreganyagok hatékony eltávolítása, a narancsbőr vagy cellulit enyhítése. Fontos tudni, hogy kizárólag kúraszerűen ajánlott alkalmazni és mellette ajánlott diétázni, sportolni, sok folyadékot (többnyire vizet) fogyasztani, kerülni a kávé, alkoholfogyasztást és a dohányzást. Mindezen szabályok és előírások betartása mellett szinte garantált a gyors változás.